Thursday, February 21, 2013

PATI DELIMA GULSHAN OK KE?


ada kawan Jue jual pati delima ni..dengar nya memang banyak khasiat..

yela, kita pn memang sedia maklum kan, buah delima ni memang banyak khasiat..

ingat nak try, sebagai supplement..kena bancuh ngan air je..Jue ni kalo supplement yang dalam bentuk pil memang susah la nak telan..

kena try yang ni la..untuk plan yang nak preggy pn ok dengarnya..Jue pn memang sedang berusaha untuk 2nd ni..hehe..Insya Allah, kalau ada rezeki..

Harganya pun berbaloi..RM15.00 je sebotol..


# ada sesiapa yang dah try ke Pati Delima Gulshan ni..btul ok? boleh respon skit.. :) 

Friday, February 15, 2013

The Very First GIVEAWAY by DI


Jue join Giveaway harini..

klik banner untuk join :)


Nak tahu hadiah?
- bloglist untuk sebulan (3 pemenang)
- pakaian wanita (1 pemenang)
- sabun beras (1 pemenang)
- keychain soft toys (1 pemenang)
- Lip tint (1 pemenang)
- craft (1 pemenang)
- Shawl satin (1 pemenang) *kalau melebihi 50 peserta
- RM 5 top up (3 pemenang)
- voucher Moon Couture RM20 shopping di Moon Couture (3 pemenang)
  - cursor nama (2 pemenang)
 - dua paket mask shiseido (3 pemenang)
- rantai (1 pemenang)
- bawal printed (1 pemenang)
- shawl (1 pemenang)
- dress (1 pemenang)
- Set Mia skirt orange RM85 (1 pemenang)
- set Laura Lace RM90 (1 pemenang)

#banyak tu hadiah..jom join ramai2.. ♥♥♥

Tentang Seseorang Di Review

Assalam..


Alhamdulillah..Jue salah seorang pemenang bg Topup Giveaway By ieZwa RazK

Jue dapat hadiah blog review..


So, jemput la terjah entri tu ye ♥♥♥

#Blog Izni sgt kiut..akak akan slalu singgah ye..Insha Allah..

Thursday, February 14, 2013

Jue di Majalah Rasa ♥♥♥

Alhamdulillah..


nama Jue kuar di Majalah Rasa edisi Mac..
aritu Jue ada cerita pasal ni kat entri lepas kan, 


so, sape2 yg nk order tepung ready mix boleh la pm Jue ye..
Insha Allah, Jue bagi best price utk geng blogger :)

# Jangan lupa dapatkan Majalah Rasa Bulan Mac..dh berada di pasaran ;p

Saturday, February 9, 2013

Happy Chinese New Year 2013

Auto publish!!


Amoi Alisha n Famili nak ucapkan Happy Chinese New Year kepada semua kaum Cina di Malaysia..


Happy Holiday To All

Pesanan ikhlas: Berhati2 Di Jalan Raya pada yg memandu balik kampung..kepulangan untuk dirai, bkn untuk ditangisi.. ♥♥♥

#Dikala ini Jue n famili tgh bergumbira di kampung..hehe

Thursday, February 7, 2013

Sophie Paris..Akhirnya.. ♥♥♥


Alhamdulillah..

masih ingat x entri Jue pasal Sophie Paris ni? 

Dengan rasminya Jue dah pun join jadi member..starter kit pn dh sampai tadi,


best, mcm2 ada dlm stater kit tu..

hanya bayar RM15 seumur hidup untuk jadi ahli, then dapat starter kit yg mcm dlm pic Jue tu..

Bila dah jd ahli, dpt lak 20% diskaun untuk shopping barang2 dia..



Macam2 produk dari Sophie Paris ni tau
Antaranya, handbag, kosmetik, accessories, pakaian, tudung pn ada. rambang mata tau tengok katalog dia..huhu

  




Kelebihan Keahlian Sophie Paris:

1. Tidak perlu modal yang cukup besar. Hanya RM15.00 sahaja, anda sudah boleh mula menjalankan bisnis Sophie Paris.
2. Keahlian anda adalah seumur hidup tanpa ulang daftar setiap tahun.
3. Diskaun produk 20% dan sehingga 80% ketika promosi.
4. Boleh dapat bonus bulanan dan 'rewards' setiap kenaikan pangkat.
5. Waktu kerja yang 'flexible' dan boleh dilakukan secara sambilan atau sepenuh masa.
6. Latihan diberikan secukupnya.
7. Berkesempatan mendapatkan hadiah.
8. Berkesempatan ke Luar Negara bergantung kepada usaha anda.
9. Bisnis Sophie Paris merupakan pelaburan masa hadapan apabila rangkaian anda semakin berkembang.
10. Kemudahan menjalankan bisnis Sophie Paris, kerana:
♥ Hanya modal Katalog RM3.00 setiap 45 hari
♥ Katalog dilancarkan dengan lebih 450 produk dan 'design' terkini dari Paris
♥ Produk sesuai dengan trend terkini
♥ Harga produk terjangkau, murah dan berpatutan
♥ Pelbagai jenis produk dari beg tangan, dompet, tali pinggang, pakaian, cermin mata, kasut, baju, eksesori wanita dan kosmetik
♥ Mudah mendapatkan produk samada secara 'online' dengan kos penghantaran maksima RM15.00 ke seluruh Malaysia tanpa had berat dan kuantiti
♥ Mudah mendapatkan produk di butik-butik (outlet Sophie Paris) di seluruh Malaysia 



So, pada sesiapa yang berminat nak join jadi member Sophie Paris ni boleh la pm Jue di SINI atau email di muffins_jue@yahoo.com 

# UNTUK LEBIH MAKLUMAT BOLEH LA KE PAGE DAN WEB SOPHIE PARIS.. :)




Monday, February 4, 2013

Segmen: Bloglist February until March by FiQa Nsz


Segmen ringkas utk 3hari..klik banner utk join

due date: 07/02/2013

# Jom bersegmen!!

Short Segmen by Nurirwane & Miwaa


KLIK BANNER YG KIUT TU UTK JOIN

tag: SAE | AANIE | WANA WAZN

DUE DATE: 09/02/2013


# Ada 65 Hadiah untuk 65 Pemenang..best2! Jom join ramai2.. :)

Pupeliyanashop Share Win Giveaway


klik banner untuk join :)

Saya meminati rangkaian pakaian/handbag dan perfumes dari Pupel Liyana Shop (www.pupeliyanashop.com) kerana 
sudah terpaut hati walaupun pertama kali menjengah ke online shop ini yang serba lengkap untuk keperluan dan trend wanita terkini dengan harga yang begitu berpatutan. 

due date: 17 feb 2013

#Jom join..byk hadiah ter..

Pre-Birthday Giveaway


KLIK BANNER UNTUK JOIN :)

DUE DATE: 09/02/2013 12.00AM

#Jom Marathon GA hari ni..yeaayyyy!!

Sunday, February 3, 2013

Kek Marbel Kukus :)


yuhuuu..terlebih rajin sudah..

jom usha resepi..Jue ambik resepi ni dari My Resipi tapi Jue dh menderhaka akan resepi ni..

Jue edit skit bahan2 dia..ikut apa yg ada kt dapur Jue je.. :)

Bahan-bahan

  • 3 biji telur
  • 200 gm gula kastor
  • 150 gm marjerin
  • 1 sudu ovalette
  • 3 sudu besar penuh susu pekat manis   *blh krgkan :)
  • 150 gm tepung naik sendiri
  • esen vanilla
  • pewarna 

Cara-cara

  1. Pukul telur hingga kembang. Kemudian masukkan gula. Pukul hingga pekat & gebu.
  2. Masukkan marjerin, susu pekat dan ovalette hingga kembang.
  3. Masukkan esen vanilla diikuti tepung sedikit demi sedikit hingga habis.Pukul hingga sebati.
  4. Bahagikan adunan kpd 3 bahagian.Letakkan perwarna.
  5. Griskan loyang dgn marjerin & lapik dengan baking paper. 
  6. Masukkan 1 sb penuh adunan warna pertama ditengah2 loyang,diikuti 1 sb penuh adunan warna kedua dan akhir sekali 1 sb penuh adunan warna ketiga.Ulang hingga habis.
  7. Tutup loyang dgn aluminium foil / plastic utk mgelakkan air wap mnitis atas kek. Kukus selama 1jam atau hingga masak. 

Jue buat separuh adunan daripada resepi asal..untuk resepi asal sila klik SINI

#TQ utk tuan resepi..testur kek Jue ala2 apam yg gebu+lembut gitu..sbb Jue masukkan ovalette..dh xjd testur kek, tp still rasa kek, cmne tu?hehe..

meal shake shaklee best sangat!!


Aritu Jue ada review pasal Meal Shake Shaklee ni kan, bila gugel and tnya kwn2..ramai yg cadangkan dan ckp produk ni mmg bagus untuk suppliment.

Jue beli ngan kwn Jue, dapat harga kwn2 la..dia pn ckp produk ni bgus, bkn setakat membantu menaikkan selera mkn anak2, tp sbg suppliment tuk ketahanan tubuh jugak..

bkn je sesuai utk baby n kanak2 je tau, mak2 ayah2 budak pn leh mkn..

rasa meal shake ni mmg best..i loike! 

Jue biasa campur 1 cup dlm milo, ingat nk try cmpur ngan jus lak..mesti lg best..yum..yum..

untuk Alisha, Jue campur dalam susu n air kosong dia..
Alhamdulillah, br beberapa hari try bg Alisha, hasilnya ada la nampak..selera mkn tu dah naik skit kot..hehe

Alisha pn suka je meal shake ni, harap2 sesuai la suppliment ni tuk dia..

sape2 nak order, leh pm ngan kwn Jue kat SINI..gtau la dia geng blogger Jue, kompem dpt BEST price, hehe..xcaya try ler.. :)



#en.Nazrin awl2 dh warning Jue ngan Alisha, kena habiskan..jgn beli then simpan wt khazanah..pastu tong sampah yg habiskan..hihihi..baik ayah, kami paham! :p

Saturday, February 2, 2013

review: charcoal mask daiso ok ke?

sebulan yg lepas Jue ada review pasal Charcoal Mask Daiso ni..

Jue tahu psl Mask ni sbb tgk kt Fesbuk ramai yg jual online..
bila Jue gugel, cari info..ramai yg ckp Charcoal Mask Daiso ni ok..so, cepat2 la p cari kat Daiso..

untuk makluman, Daiso ni kedai jual barangan dari Jepun (walaupun ada je jual brg dari Korea n China).
dan yang paling BEST, semua barang kat Daiso ni dijual dengan harga 
RM5
macam2 ada jual uolss..Jue suka sgt g Daiso..masuk pusing2 wlpn kdg2 xbeli ape2 pn..hehehe

product ni mmg cepat habis, byk permintaan. 
Bagi peniaga2 online dieorg akan borong byk2 mask ni untuk jual balik. 
tapi dieorg akan mark up rege mask ni kaw2 punya..

Nasib baik area Jue ni ada kedai Daiso ni, leh la beli ngan harga RM5 je..hihi

pada Jue mask ni ok, best je..wlpn x 100% kuarkan bersihkan bintik hitam+putih kt muka ni

tapi pada Jue, Charcoal Mask Daiso ni sgt ok dan BEST!!


Jue rembat skali ngan Cleanser Foam..2-2 best je pada Jue


# sape2 nk kirim beli blh je..postage tanggung sendiri..dan kena upah la Jue skit..kehkehekeh


Friday, February 1, 2013

IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013

Bismillahirahmanirahim...


Syarat-syarat @ Cara Penyertaan :-
1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia
2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013"
3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013 dalam entry
4) Letak link sponsor dalam entry

2013 Giveaway By Aliya Tralala

Syarat-Syarat.
Follow Blog Aliya dan Tralala
Copy banner diatas
Buat entry tentang 2013 Giveaway By Aliya Tralala
Tag 5 Orang Bloggers
Post Komen di entry ini sahaja.
Url ga bukan Blog.
Follow / Like Sponser

Sponser :

Follow :
Nana l Mailey
Like :
Anaziah Online Boutique l Anaziah Health & Beauty l Anaziah Baby & Kids wear l Mailey 
Twitter
Mailey

Hadiah:
1 Pakaian wanita dari Anaziah Online Boutique.
1 Sabun beras dari Anaziah Health & Beauty
1 Soft toy dari Anaziah Baby & Kids wear
1 Edit blog by Aliya Tralala
1 Banner button by Aliya Tralala
2 Bloglist by Nana
5 Banner by Mailey Jayley


Tamat:
28/2/2013

Pemilihan pemenang:
random.org | 
top refferal




#JOIN GA LAGI...HEHEHE

Jumaat Penghulu Segala Hari


Copy paste dari SINI


# Ingat ye kaum Adam..hari ini adalah hari Jumaat.. :)