Friday, August 2, 2013

Rezeki Raya | Dapat Shawl Jakel Fabric

Assalamualaikum..


Ni entry panas ye, sbb baru je dapat parcel dari enchik posmen..



 Dapat hadiah Shawl Jakel Fabric

Suka sangat2, sbb kaler purple, macam tahu2 je kaler tema raya Jue tahun ni purple..
Terima kasih banyak2 ye Sis Mahira

dalam parcel tu ada 2 helai shawl tau, kalo xsilap satu tu jenis kain jojet, yang satu lagi kain satin


Sis Mahira ni adalah owner Qiqi Mama Shoppe,
macam2 ada dijual..jemput la singgah semua..

# kena praktis pakai shawl dengan baik la nampaknya..huhu

Rezeki Alisha | Coklat Oreo

Assalamualaikum


Alhamdulillah..rezeki Alisha la kot di bulan puasa ni, dapat hadiah Coklat Oreo dari 



sedap tau coklat ni..sape yang nak try boleh la order kat 

banyak lagi coklat2 yang sangat comel dijual tau, antaranya

POP CAKE CHOCOLATE + WHITE CHOCO + BLUE CRYTAL SUGAR + STICK

Oreo Chocolate Rice

Oreo Coklat + M&M 

BANYAK LAGI PILIHAN TAU. SO, JANGAN SEGAN2 TENGOK KAT 
Bila dah tengok tu, jangan lupa order k :)


**budak comot layan coklat oreo ;)





Thursday, August 1, 2013

Wednesday, July 31, 2013

Ramadhan Give Away

GIVE AWAY
Kain Pasang- Batik Canting berharga rm130

 Saguhati untuk 5 orang
Top referral akan menerima surprise present!

??


tamat: 31/07/2013

Hanya Kerana Sedekah 10 Sen. Allahu Rabbi!

Assalamualaikum


“Adik payung ni berapa harga?” tanya ku kepada adik penjaga gerai.
“Satu RM14.90 kak” jawabnya.
“ok lah akak nak beli satu yang ini” sambil tangan ku memegang payung berwarna hijau. Lalu 2 keping note merah kuhulurkan kepadanya, dan baki RM5.10 dihulurkan kembali kepada ku,namun aku kembalikan 10sen (sekupang dalam bahasa utaranya) kepadanya.
“Ambillah dik akak sedekah sekupang ni”. Bagiku yang penting aku dapat payung untuk mengambil anakku dari kelas mengaji al-quran. kebetulan tanpa ku sangka hujan turun mencurah-curah hari itu.
Selepas mengambil anak, aku bercadang untuk ke gerai seberang jalan untuk membeli makanan tengah hari, namun dijadikan cerita gerai makanan tersebut ditutup kepada orang ramai kerana para pekerjanya sibuk menyiapkan tempahan.
Sesampai aku di hadapan gerai makanan tersebut, seorang pekerja menyapa ku, “kak kita tak buka untuk hari ini, tapi bos saya kata kalau akak nak beli jugak menu yang sama dengan tempahan ada lebihan”.
Salah seorang pekerja di situ bertanya kepadaku.
“Lauk asam pedas ikan parang, sayur kacang goreng dan sambal belacan saja menunya.” Dia memberitahu
“Hmm Bolehlah dik, bungkus dua”, kata ku.
Setelah bungkusan bertukar tangan lalu kutanyakan berapa harganya.
“Kak, bos saya kata tak payah bayar dia sedekahkan makanan ini untuk akak dan anak akak”. Terpana aku seketika, Alhamdullillah rezeki bisik hatiku.
Sepanjang perjalannan balik peristiwa itu bermain-main dibenak fikiran ku. Pelbagai persoalan yang timbul, mungkinkkah kerana sedekah sekupang ku Allah gandakan balasannya dan ia dibayar tunai. Subhanallah…Alhamdullillah… Nikmat apa yang hendak didustakan lagi?
Aku teringat pada sabda junjungan yang pernah ku baca di laman rasmi Jabatan Kemajuan Islam dulu. Sesungguhnya Rasulullah SAW telah bersabda :
“Harta tidak akan berkurang dengan sedekah. Dan seorang hamba yang pemaaf pasti akan Allah tambahkan kewibawaan baginya” (Hadis Riwayat Muslim)
Sedekah ini umpama pelaburan jangka panjang (long term investment) kerana Allah telah menjanjikan Lima kebaikan di dunia dan lima kebaikan di Akhirat iaitu;
5 kebaikan di dunia
  1. Menyucikan harta
  2. Menyucikan badan
  3. Menolak bala dan penyakit
  4. Mengembirakan orang miskin dan mengembirakan orang mukmin
  5. Diberi keberkatan keatas hartanya dan diluaskan Allah rezekinya
Manakala 5 kebaikan di Akhirat pula ialah :
  1. DinaungkanAllah orang yang bersedekah di hari Qiamat ketika sangat panas
  2. Ringan hisabnya
  3. Berat timbangannya (amalan) diakhirat
  4. Mudah melalui titian siratal-mustaqim
  5. Bertambah darjatnya di dalam syurga Apa yang aku pelajari dari peristiwa ini untuk bersedekah tidak memerlukan wang atau harta yang banyak sebagaimana Sabda Rasulullah SAW :
“Bersedekahlah kamu sekalian, meskipun dengan hanya sebiji tamar, sesungguhnya sedekah itu dapat memenuhi keperluan orang yang lapar dan menghapuskan kesalahan, sebagaimana air dapat memadamkan api” (Hadis Riwayat Imam Ahmad)
Paling penting hati kita mestilah melakukan dengan ikhlas kerana Allah. Peristiwa yang telah aku lalui itu betul-betul membekas dihati kerana sedekah sekupang aku dapat makanan untuk dua orang.
Sesungguhnya bersedekah itu indah, ayuh sahabat sekalian marilah kita membanyakkan sedekah kerana Allah.
sumber: iluvislam.com
# Copy paste dari fuh.my

Monday, July 29, 2013

Peanut Barley Candy


jajan raya yang besttt

nak order boleh email Jue
muffins_jue@yahoo.com

atau boleh PM kat SINI

AWAS!! Penipuan Kad Bank Yang Perlu Anda Tahu!

Assalamualaikum
Sharing is caring..hehe :)


AWAS!! Penipuan Kad Bank Yang Perlu Anda Tahu! | Untuk semua pembaca, just nk SHARE apa yang berlaku pada saya tempohari.
Waktu : 10.30pg
Panggilan : Dari PRIVATE NUMBER
PERBUALAN PUN BERMULA..
Scammer : selamat pagi boleh bercakap dgn en. xxxx ?
Saya : Ye sy bercakap, siapa ni?
Scammer : Maaf kerana mengganggu…..saya buat panggilan daripada pihak bank ingin membuat pengesahan berkenaan kad yang sedang encik gunakan.
Saya: Bank mana yea?
Scammer : Saya daripada pusat panggilan mayxxx di putrajaya, ingin membuat pengesahan mengenai kad maybank yang encik sedang gunakan.
Saya: Oh ok
Scammer : Baik..encik masih lagi menggunakan kad ini ye?
Saya: ye sy…
Scammer : dah brapa lama ia digunakan?
Saya: Hampir 10 tahun…
Scammer: Ok sy ingin membuat pengesahan, kad debit en bermula dengan 4283 3210
Saya: ye btol…
Scammer : boleh en lengkapkan no 8 terakhir
( AWAS…JANGAN SESEKALI BERI NO KAD ANDA KEPADA ORANG YG TIDAK DI KENALI )
Saya : Nak buat apa yea??
Scammer : Saya nk buat pengesahan yang awk ni pemegang kad berkenaan.
Saya : (putar sket kapla dier) Okay.. dari bank kan?? boleh beri butiran diri saya x?
Scammer : Kami tidak mempunyai butiran peribadi anda kerana ianya melanggar hak pengguna.
Saya : Kata dari bank, takkan tak tau butiran saya, xpayah susah² , beri nama ibu saya sahaja.
Scammer : Akaun encik akan di terminate jika tidak memberi kerjasama
Saya : Okay sila terminate.
Scammer : &%*&@(*(@&^%@ (makian hamun di berikan)
INGAT… JANGAN SESEKALI MEMBERIKAN BUTIRAN KAD ANDA, TERUTAMA SEKALI 3 DIGIT DI BELAKANG TU.. SEBAB SINDIKET BOLEH MEMBUAT PEMBAYARAN MELALUI KAD ANDA (DEBIT/ KREDIT)
SHARE UNTUK PENGETAHUAN BERSAMA.. BERHATI² SELALU.
Dipetik dari page fb gempak.org
SUMBER: SINI

#ishhh..takut lak dengar, tu yang kadang2 kalo dapat call dari no yg nmpak mcm pelik, sori la..Jue xkan answer call tu..huhu

Thursday, July 25, 2013

MENU BERBUKA 15RAMADHAN 1434H

Assalamualaikum

Semalam Jue balik tengok en.Nazrin dh sampai rumah..siap ambil Alisha dari school pun..
semalam mungkin mood rajin dia datang kot, hee..dari luar rumah semerbak dah bau kari..huhu
sah2..en.Nazrin tengah masak ni...Alhamdulillah, bertuah saya dapat suami macam kamu en.Nazrin..
sayang ketat2 lah..hihi

so, ni je la lauk berbuka kami semalam..Alhamdulillah..

sayur campur + tempe n kentang bilis + kari ikan


yang ni memang peberet ni tau..xde lauk lain pn xpe..makan ngan nasi panas2..wallahhh

yang ni special dari en.Nazrin, dia masak dgn penuh kasih syg, sampai pekat sgt2 kuah kari ni..dh macam kari mamak dh..hehe, tq ye en.Nazrin..sedap sgt2..

# Ampun ye, pagi2 dh tayang gambar makanan..huhu

Giveaway Raya By Aliya Tralala & Nabila Biela

Assalamualaikum


klik banner untuk join

tamat: 26/07/2013

# btw, Jue salah sorang dari sponsor GA ni,hehe..jom join ramai2 :)

Wednesday, July 24, 2013

Kisah Suami Yang Tertekan..Hehehe | Senyum Pagi

Kisah Suami yang Tertekan

ISTERI: Kenapa abg call?

SUAMI: Abg tertekan.

ISTERI: Abg ok? Abg ada masalah apa? Citer la kat saya...

SUAMI: ?? Saya tertekan je... mana ada masalah apa apa...

ISTERI: Kalau abg ada masalah cerita la....

SUAMI: Masalah apa nye.. abg ok je... abg cuma tertekan je...

ISTERI: Ye la... kalau abg tertekan.. abg kena cerita kat saya...

SUAMI: Tertekan pun kena cerita ke?

(Suami cuba menerangkan yang dia tertekan handset lalu ter-call isterinya)

Realiti Dunia

Situasi polis menahan penunggang motosikal:

Polis: kenapa tak pakai helmet?
A : saya nak ke masjid tak kan nak pakai helmet. Mestilah pakai songkok atau kopiah.
Polis: awak ni main-main dengan saya.
A: betulah la encik.
Polis: tunjukkan lesen memandu.
A: saya tak bawak, tapi saya bawa quran dan tasbih. Encik nak tengok?
Polis: budak ni kang, aku lempangkan.
A: encik boleh lempang saya, tapi izinkan saya pergi masjid dulu.
Polis: kau ingat aku tak ada keje lain ke?
A: kalau encik tak ada keje lain, lebih baik encik ikut saya. Kita ke masjid.
Polis: aku banyak lagi keje. Silap hari bulan aku pulak kena marah. Jap-jap asal aku layan cakap kau ni. Dah2, baik kau pergi masjid cepat. Serabut aku.
A: ermm.. inilah manusia. Undang2 dunia yang diikut, undang2 Allah sikit pun tak ikut. Marah manusia yang dipedulikan. Marah Allah sikit pun tidak diendahkan.
Polis: erkkkk (terdiam)

Tuesday, July 23, 2013

Ramadhan Giveaway by ZZ


klik banner utk join

tamat: 30/07/2013

umum pemenang : 31/07/2013

# Jom join ramai2...

Kisah Benar Yang Menyayt Hati – Kasih Seorang Bapa


Kisah Benar Yang Menyayt Hati – Kasih Seorang Bapa
Nak berkongsikan satu kisah benar kasih seorang ayah terhadap anaknya, kita semua mungkin bakal lalui pengalaman yang sama kelak. KERANA DIA SEORANG AYAH – Kisah Benar sebagai pengajarandan pedoman buat kalian
Ada seorang bapa datang ke kedai, melihat-lihat seperti pelanggan lain. Aku menerjahnya, “Pakcik, laptop…” – dia tersenyum dan masih melihat-lihat laptop yang ada di kedai.
Aku menyambung lagi, “Nak beli untuk anak ke?”, “Ya, nak beli untuk anak – dia nak sambung belajar – laptop yang mana yang ok?”. Aku mempromosi barang seperti biasa – aku biasanya mengsyorkan yang paling murah. “Kalau nak yang bagus mahal pakcik – tapi kalau setakat nak buat belajar yang nie lah, Samsung – seribu seratus lebih je…”. Dalam aku bercakap dengan dia, dia banyak diam dan seperti berfikir. Sedikit lama dia terdiam, dia membuka mulut “Nanti saya datang balik ya, duit tak berapa nak ada lagi ni…” – pergi dengan suatu perasaan yang lain.
Aku dengan rutinku berkerja setiap hujung minggu sahaja, kebetulan – aku duduk di kaunter menunggu pelanggan – dia datang semula ke kedai, tapi dengan anaknya – perempuan. “Yang mana ya yang haritu, ada lagi tak?”, “Yang nie Samsung haritu, tapi yang nie stok baru – harga sama je”, aku menyambut soalan nya. Dia bertanya kepada anaknya, “Yang nie ok ke dik?” – “Ermmm, ok ke nie murah je – karang rosak karang susah…” jawabnya dengan muka yang kurang puas hati – anaknya seperti menginginkan yang lain yang lebih mahal. “Yang acer nie x boleh ke ayah?”, ayahnya terdiam seketika dan menyambut dengan negosiasi, “Yang acer nie berapa boleh murah lagi?” – “Yang tu tak dapat dah pakcik,… Dah harga kos dah tu…” aku dengan rasa geram namun masih dalam nada yang baik menyambung lagi, “Dik, nak laptop untuk belajar kan… Rasanya kalau untuk belajar – yang nie lebih dari cukup – rosak tak payah pikir sangat – warenti setahun.”. Aku mengeluarkan kata-kata tersebut atas dasar aku seperti mengerti kerut wajah bapanya.
“Oklah, yang ini.” jawab anaknya. Sedang aku menulis resit dan membungkus laptop dari meja ‘display’ – aku terpandang bapanya yang mengira duit untuk membayar – aku nampak dompetnya kosong – habis semua duit digunakan untuk membayar laptop. Dia menyerahkan duit kepadaku dan aku mengiranya semula – dia melihat tanganku yang mengira. Habis aku mengira – wang aku masukkan dalam cash drawer, “Cukup duit tadi dik?” – “Cukup, Terima Kasih ya…”. Dia dan anaknya meninggalkan kedai. Aku hanya menahan airmata mengira duit yang diberikan – RM1, RM5, RM10 dan hanya sekeping RM50. Aku membayangkan dari mana si ayah mencari duit untuk membeli sebuah laptop untuk anaknya – penuh harapan.
Aku geram kepada anaknya – seperti dia tidak tahu ayahnya bagaimana – hanya tahu minta. Aku tahu ayahnya tiada duit, dia dah sebut awal-awal pada aku, aku nampak airmukanya, aku perhati sekeping-sekepi­ng duit yang diserahkan. Aku tahu dia tiada duit pulang ke rumah dan perlu ‘mengais’ untuk hari esoknya.
Ya Allah, ampunilah segala dosaku, dan (dosa) kedua ibubapaku, dan rahmatilah keduanya sepertimana mereka mendidikku pada waktu kecil. Amin… 

# Begitu besar jasa Mak Ayah kita, sanggup apa sahaja demi anak2..Mak Ayah, jasa Mak Ayah xternilai harganya dan xterbayar oleh saya..terima kasih atas segala2nya..

sumber: SINI

Segmen : Rahmatnya Ramadhan By Simplesyara


klik banner utk join :)

tamat: 31/07/2013

#Jom la meriahkan segmen ni :)

Budak Paling Bodoh Dalam Dunia



Budak Paling Bodoh Dalam Dunia

Sambil menggunting rambut seorang pelanggan, Mamak tukang gunting menunjuk kepada Ajoi yang bermain di depan kedainya sambil berkata.

Mamak: “Tgk budak yang pakai baju power ranger tu adalah budak yang paling bodoh di dunia”
Pelanggan: “Naper awak cakap macam tu mamak?”
Mamak: “Awak tgk ni..”sambil memanggil Ajoi datang kepadanya

Kemudian Mamak tu menunjukkan 2 helai wang kertas kepada Ajoi. Satu RM1 satu RM10 dan berkata pada Ajoi “Nah awak ambil la duit ni, awak pilih yang mana?”
Ajoi mengambil duit RM1 dan mengucapkan terima kasih dan terus berlari.

Mamak:” Hahaha kan saya dah kata! budak tu bodoh. Saya dah berpuluh kali tak terkira suruh dia pilih duit, dia mesti pilih duit yang paling sikit. hahaha!”
Sumardi yang melihat kejadian tu bertanya kepada Ajoi.

Sumardi: “Joi pasal ko tak ambik duit RM10 tu?”
Ajoi: “Aku takkan dapat duit RM1 lagi setiap hari kalau aku ambil duit RM10 tu. Ini kerana Mamak tu selalu suka kalau aku amik duit RM1.Kalau aku ambil RM 10 tu, permainan akan tamat”
Sumardi: “haha ko budak paling bijak dalam dunia”

Moral Of the story:
1. Jangan pandang rendah kepada orang lain tanpa menilai terlebih dahulu. Diam tidak semestinya bodoh. Sebenarnya ukuran kepandaian seseorang hanya TUHAN yang mengetahuinya. Alangkah bijaksananya kita jika tidak menganggap diri sendiri lebih bijak dari orang lain.

2. Perbezaan orang yang berjaya dengan orang kurang berjaya adalah, orang yang berjaya berfikir untuk hari esok, orang kurang berjaya berfikir untuk hari ini.


sumber: FB

Monday, July 22, 2013

Ramadhan Al-Mubarak Giveaway


klik banner utk join :)

tamat: 24/07/2013

Resepi Nasi Air | Menu Berbuka 12 Ramadhan 1434H


Menu berbuka semalam, memang sangat simple..nak buat pun senang..

Resepi: 
# Masak 2cwn nasi, lebihkan air 2kali ganda dari biasa
# Buat sup ayam macam biasa, bila dh masak, keluarkan isi ayam, potong atau carik2(ikut suke korang)
# Goreng ikan bilis
# Buat sambal cili kicap pedas :)

**Yang Jue buat ni memang sangat simple, kalau nak meriah lagi Nasi Air ni, korang leh tambahkan kacang tanah goreng, telur masin dan lobak masin.

Selamat Mencuba!!


# kat atas tu gambar tahun lepas Jue buat, yang semalam punya xsempat nak snap2,heee

Syawal Giveaway by Syazlia & FD


Assalamualaikum.


klik banner untuk join

Senarai hadiah:
Peplum tribal x 3, skirt lycra x 1, pashmina x 1, shawl x 1, brooch x 3, topup RM10 x 2, topup RM5 x 3, duit Raya RM20 x 2


1st Mini Giveaway 2013

Assalamualaikum

klik banner utk join :)


hadiah:



   

due date: 25 July 2013

tag: U | U 



PRE RAYA GIVEAWAY BY ADAM FAIZ


Pre Raya GiveAway By Adam Faiz bermula pada hari ini,22 Julai 2013,iaitu tepat  jam 12.00 malam sehingga 12.00 malam,30 Julai 2013.Semua Dijemput join.

Syarat-syaratnya:
  1. Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia sahaja
  2. Follow blog Adam Faiz,Add Google+AdamFaiz dan Like fanpage di sidebar
  3. Klik semua simbol-simbol ini sehinggah habis loading : ❤❤❤❤
  4. Wajib follow blog,like fanpage,dan klik iklan para sponsor
  5. Buat entri yang bertajuk "Pre Raya GiveAway By Adam Faiz"
  6. Copy Coding yang disediakan dan paste ke dalam ruangan HTML dan Publish entri
  7. Tinggalkan URL entri anda ke ruangan komen entri ini sahaja
Senarai Sponsor:
  1. TGLSC| Follow blog| like:
  2. LD| Follow blog|like:
  3. STL| Follow blog|Like:
  4. SG|Follow blog| Klik iklan: | Like:
  5. DNT|Like:
  6. NFHBG|Like:
  7. CAM|Like:
Senarai Hadiah:
  1. 1x Dress Tajaan NFHBG
  2. 1x Blouse Tajaan NFHBG
  3. 1x fishtail Dress Tajaan DNT
  4. 1x Tudung tajaan DNT
  5. 10x lipstik jenama MAC tajaan DNT
  6. 3x Kuih Raya tajaan DNT
  7. 1x Shawl tajaan SG
  8. 1x Inner Bunga tajaan SG
  9. 1x Shawl Marya tajaan STL
  10. 1x Shawl Safeeya Tajaan STL
  11. 1x Cotton Tote bag tajaan TGLSC
  12. 1x Cotton Wallet Tajaan TGLSC
  13. 2x Pre inked stamp keychain tajaan LD
  14. 2x Oreo Chocolate tajaan CAM
Pemilihan Pemenang:
  1. Peserta yang mematuhi syarat 1 hingga 7 di atas
  2. Top refferal  bakal memenangi Dress tajaan NFHBG
  3. Random.org
JOM SUPPORT ADAM FAIZ,JOIN GIVEAWAY NI DENGAN KLIK BANNER KAT ATAS



Simple Giveaway By Mahira Ridzuan

Assalamualaikum
pagi2 lagi dah join Giveaway..hehe

Tag: Dia | Dia 

GA tamat bila cukup 100 penyertaan :)

Friday, July 19, 2013

SPECIAL Giveaway by Mya Farisha

special giveaway by Mya Farisha

Special Giveaway by Mya Farisha bermula !
Bermula 29 Jun hingga 21 Julai 2013.

Klik banner untuk sertai.


Simple Ramadhan Raya 2013





klik banner

Giveaway yang gempak ini dianjurkan oleh Queen Typo dan ditaja sepenuhnya oleh Dedeq De Wishes | Ny Online Shop | Areena Aneera | Saljiah Craft | Indah Qalisya | Mas Erma | Cik Amal |

                                   Lebih 20 Hadiah untuk direbut !!

                                            Tamat : 20 Julai 2013
                                               Pukul : 11.59 Pm

I LOVE GIVEAWAY by www.nisakay.com

Assalamualaikum

apa2 pn masuk Tabung Alisha 20sen eh, time kasih :)


klik banner untuk join

hadiah sangat oshem okey..jom tengok SENARAI HADIAH 

Tamat : 21 July 2013 - 8:00pm

#Moh ler kita join ramai2.. :)

Thursday, July 18, 2013

LUAHAN HATI DAYANA

nukilan Dayana.

"Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand "

Sungguh ! Beratnya memegang kasih dan cinta pada seorg suami ! Berdoa agar jodoh dia mmg milik aku seorang smpai mati dan sungguh ..andai jodoh dia tetap ada bersama org lain , aku akan terima dgn terbuka dan terus kuat mcm yg mami lakukan !!

Percaya pada jodoh ! Percaya pada ketentuan ! Menangis air mata darah pon kalau takdir dah begitu..kita ada dua pilihan, terima atau menarik diri !!!

Tak usah bicara tentang payung emas
Kerana
Aku belum layak iktiraf diri sesuci khadijah atau fatimah

Tak usah bicara tentang zuriat
Kerana
Aku bukan Allah...mudah menyebut kun fa ya kun...

Tak usah bicara tentang setia
Kerana
Aku pasti kau tahu aku bukan perempuan jalanan

Tak usah bicara tentang tanggungjwb
Kerana
Aku tahu kau lebih arif tentang itu

Tak usah bicara tentang kesempurnaan
Kerana
Aku terima kekurangan kau kerana Allah

Tak usah bicara tentang dia
Kerana
Aku diasingkan darimu kerana dia

Sucinya aku, kau miliki ketika di Makkah
Hebatnya dia, kau sembunyikan ketika di Thailand..

Berhenti beralasan ini semua jodoh ketentuan Allah...
Kerana satu dunia tahu

Hanya itu lah jawapan mudah utk lepaskan kekhilafan yg disengajakan..


#SEDIH LAK RASA..XPASTI KESAHIHAN NUKILAN NI..
YANG PASTI APA YANG BERLAKU ADA HIKMAHNYA..
SUMBER: SINI

Mini Giveaway By Amirah

Assalamualaikum..
apa2 pun masuk la 20sen kat Tabung Alisha ni..hihi, TQ


klik banner untuk join

pls like this picture 

dan hadiahnya
5 x shawl dari Agen Sugarcraft

Jom join ramai2 k


First Mini Giveaway by Liyana Jasmi

 Assalamualaikum dah hello, bloggers !



FIRST MINI GIVEAWAY BY LIYANA JASMI

Korang ! Join lah giveaway pertama Liyana ni ! Senang je syarat-syaratnya ! Ada banyak hadiah yang boleh dimenangi.


90 pemenang dicari !

Cara penyertaan pun senang je ! Hehehe. Jadi, korang tunggu apa lagi tu ? Jom join !


TARIKH TUTUP PENYERTAAN : 28 JULAI 2013

Wednesday, July 17, 2013

WW: JANTUNG HATI KAMI :)




Rindu budak techik kat hujung pic ni..hehe

*pic setahun yg lalu..meh bagi budak kecik ni 20sen
klik SINI eh, 
time kasih, murah rezeki korang buat baik di bulan mulia ni.. :)

Tuesday, July 16, 2013

GA Ramadhan Raya by Emas Putih


Hadiah
Top Referral - RM50
84 Hadiah untuk dimenangi

Tarikh Mula 10 Julai 2013- 24 Julai 2013 (11:59pm)


# meh masuk Tabung Alisha 20sen :)

Monday, July 15, 2013

Segmen Jom Pilih Hadiah Raya

Assalamualaikum



Nak Hadiah: 
Bag n Skirt

Tamat: 24/07/2013

meh masuk Tabung Alisha 20sen..tq

Hadiah Sudah Dipos!

Assalamualaikum


Alhamdulillah..
kepada semua pemenang Birthday Giveaway | Tentang Seseorang
hadiah anda telah Jue pos hari sabtu haritu
maaf sebab lambat, masalah kesihatan tidak mengizinkan, kelam kabut skit awl2 puasa ni..

Semoga sampai dengan selamatnya kat korang semua..Insyallah..

meh masuk Tabung Alisha 20sen..tq

My 1st Time | Ayam Percik

Assalamualaikum



mintak ampun pagi2 dh tayang gambar makanan
hihi, Ayam Percik ni menu berbuka kami semalam, 1st time Jue buat ni tau
sebelum ni tidak la berapa rajin nak buat, tapi sbb azam puasa tahun ni seboleh2nya xkan ku beli makanan kat bazar Ramadhan, maka kena la masak sendiri ye dok?

resepi ayam percik ni Jue cari kat tenet je, time kasih kat pakcik google..
Tapi seperti biasa, mesti derhaka ngan tuan punya resepi..nak jugak di tukar, diubah bagai..
hehe..dah nama pun air tangan sendiri kan, baru leh cakap ni resepi tuan tanah sendirik..huhu

so, kalau sesiapa yang nak masak sendiri ayam percik ni, boleh la tengok resepi kat SINI
senang je pun nak buat, 
Alhamdulillah..menjadi jugak, rasa pun ok walaupun xdapat rasa,hehe


# nasib baik En.Nazrin saya cakap sedap,hihi..

Friday, July 12, 2013

Giveaway Ramadhan by JiwarOsak



Giveaway Ramadhan by JiwarOsak

JOM Sertai Giveaway Ramadhan yang dianjurkan oleh Jiwarosak.Com dan disponser oleh
AbgferOz | Emma Eshya | Cik Amabee | Puteri Insyirah | Atie Eryati | JR EvolusiKu | Miszz Nadea | Nor Syazwani | Amirul Syahnaz | Ieta Mat Sa’ad | Nadz Fisol | Nurmujahidah Ismail | Kak Noor Noorlia | Delima Zamrud | Nurul Syarafina | Edo Hayra | Schu Hada | Anastasia Ann | Khairul Zamri | MahaMahu | MahaGosip | Diari sedetik lebih Farisha | Ainul Asyirah Asyiqeen | Sempoi Jerk | Masni Abdul Kadir | Ahmad Siddiq Adnan

hanya 3 STEP dan anda mungkin memenangi hadiah yang menarik..
Terdapat pelbagai jenis hadiah dan cash yang boleh dimenangi.. untuk maklumat lanjut layari blog penganjur di AbgferOz