Saturday, July 21, 2012

Easy Caramel Mix ~ Promosi Ramadhan

Salam Ramadhan untuk Semua..
Alhamdulillah,syukur kehadratNya..masih lg diberi peluang untuk merasa Ramadhan tahun ni..
Moga Ramadhan kali ni lebih mendekatkan lagi kita kepadaNYA..Amin

Syukur Alhamdulillah jugak, Allah telah bukakan pintu rezeki Jue sekeluarga utk Ramadhan kali ni..

Sekarang Jue berjinak2 bisnes baru sempena bulan puasa n raya ni kan..
Nak tahu apa yg Jue bisnes?? hee..sesuatu yg mmg akan menambat selera anda masa berbuka ni..
bagi mereka2 yg xde idea nk buat dessert ape utk berbuka..boleh la cuba2 yg ni..mmg xmenyesal la kalau beli..

tadaa...
EASY CARAMEL MIX


amat mudah untuk disediakan..xpayah nak kukus or bakar bagai..ikut step2 dia dah siap..tinggal masuk peti ais je..pastu dh boleh mkn :)
mmg jimat masa, tenaga bg org2 yg xberapa nk ada masa a.k.a kurang rajin kan...hihihi


haa..kannn? tergoda x uolls?? hihi
kalau nk buat dlm cup2 kecik pn blh..sesuai sgt utk majlis2 berbuka puasa sempena Ramadhan ni kan??

Step by step utk sediakan easy caramel ni..
1) 3 sudu gula dijadikan gula hangus...(masa gula tu dh kekuningan,trus tutup api..sbb gula tu akn jadi lebih kuning dgn sendirinye..)
2) ni la dia hasil dr 3 sudu gula tadi...bila dh tutup api..pegang loyang tu guna kain..lps tu..ratakan gula tu supaya menutupi permukaan loyang..
3) panaskan 1 liter susu segar..xkisah la brand apa..nk guna full krim... ke, low fatt ke..
4) bila susu dh mendidih..masukkan EASY CARAMEL MIX..secara perlahan..sambil digaul rata..
5) tuang smpi habis ye...
6) bila dh gaul rata..tutupkan api...
7) masukkan adunan td ke dlm loyang yg ada gula hangus tu..
8) ni lah hasilnye setelah simpan dlm peti sejuk selama 2 jam..sebelum dipotong..terbalikkan dulu ye...
xpayah dah nak gugel2 bagai, cari resepi nak buat Caramel atau Puding Gula Hangus ni..guna ready mix ni je..senang!! :)

**so, kepada siapa2 yg berminat boleh la tgk kat wall Jue di fesbuk,
untuk harga sila pm Jue di sana ye ;)

^__^ Kalau ada siapa2 nk tempah caramel ni untuk majlis2 berbuka pn boleh pm Jue..Insyallah Jue boleh buat kalau uols kurang rajin nak buat..pm je Jue k ;)

3 comments:

Anonymous said...

price?

muffins Jue said...

blh pm sy kak FB ye.. :))

Blog Fida said...

aku tak boh tanye price..antor hok siap doh bleh??hahahhaha