Friday, October 8, 2010

Jangan Pandang Belakang Congkak 2

ai, dh berbulan2 Jue ngan en.Nazrin xpi tgk wayang..last pegi sebelum kawen dulu..bln 4 kot..lama kan??hehe...

so,mlm td dgn hepy nya kami ke e@Curve tuk tgk wayang..citernya ialah...

Jangan Pandang Belakang Congkak 2

1st day tayangan..so,mmg la sgt ramai yg nk menonton ye..
pada Jue citer kali ni hanya Boleh Tahan sbb sikit hambar compare ngan 1st citer dulu..rasanya dulu byk lg scene lawak n seram..mgkin sbb watak Johan (Sam Shaheizy) tu xde..jd citer tu byk kpd Lan Pet2 dan Cat Farish..byk nyanyi2..jalan citer pn xlari jauh dr yg 1st dulu..kalo rasa bosan n nk isi masa lapang, boleh la p tgk... :)

******************************************


artikel ni Jue copy dari http://www.manggaonline.com.my/

Jangan Pandang Belakang Congkak 2 Boleh Tahan
Ditulis oleh Nonie Rabu, 22 September 2010 23:02

Masih mengekalkan corak penceritaan yang sama, tidak banyak yang boleh diharap melalui Jangan Pandang Belakang Congkak 2 (JPBC 2). Cuma yang berbeza adalah kehadiran Nora Danish sebagai penyeri dan ketiadaan Shaheizy Sam.

Bagi pengarah filem ini, Ahmad Idham, beliau sendiri mengakui selesa mengenengahkan konsep asal filem box office ini.

"Saya menyambung terus sekuel ini daripada yang pertama tanpa merubah atau menambah agar penonton selesa dan kenal dengannya. Namun saya yakin filem ini amat menarik kerana saya selitkan insiden atau mitos yang biasa dengan masyarakat Melayu."Saya lebih senang bikin filem yang ringkas agar khalayak senang untuk memahaminya tanpa perlu banyak berfikir. Kalau mereka faham dan terhibur dengannya, maknanya saya sudah berjaya dan mencapai matlamat," ujarnya ketika ditemui pada majlis tayangan media filem JPBC 2.

JPBC 2 mengisahkan Punai (Mazlan Pet Pet) dan Asmat (Cat Farish) dalam usaha menewaskan Mustika (Lisa Surihani) dan Pak Mor (Azlee). Mereka akhirnya dipertemukan dengan Wak Ketari (Bob Kuman) untuk mempelajari ilmu kebomohan.

Kehadiran Seha (Nora Danish) telah menguatkan lagi azam mereka untuk menuntut ilmu batin. Saksikan filem ini di pawagam bermula 7 Oktober di pawagam berhampiran.


******************************************
psst: dgr2 citer The American tu best..betol ke??

No comments: